Esittely

 

Essi ja E-pentu

Olen Venejärven Irene Siilinjärveltä. Koiraelämää olen viettänyt lapsuudesta lähtien. Aluksi hoitelin tuttujen ja sukulaisten koiria. Ensimmäisen oman koirani, cockeri Oton sain 11-vuotiaana. Otto oli kotikoirana, lenkkikaverina ja kaikin tavoin kumppanina. Otto jäi lapsuuden kotiini muutettuani omilleni. Hoidin kuitenkin Ottoa sen kuolemaan asti. Otto elikin kunnioittavat 14 vuotta. Yhdessä mieheni kanssa meillä oli Eppu-niminen kultainennoutaja. Epusta jouduimme kuitenkin luopumaan poikamme allergisten iho-oireiden takia. Eppu sai hyvän kodin ja eli siellä mukavaa koiranelämää kuolemaansa asti. Pojan kasvettua hän huomasi ettei koirat aiheuta oireilua päätimme ottaa koiran, jota voi tarvittaessa pitää ulkonakin. Päädyimme suomenlapinkoiraan ja haimme Essin (Ullastiina Amandan, FIN MVA) perheeseemme vuonna 2002.

Alli ja Elsa

Essin kanssa olemme käyneet lähialueen näyttelyissä. Essin myötä innostuin kasvattajaksi ja sain kokea lapsuudessa asti haaveilemana koiranpentujen kasvatuksen ensimmäistä kertaa vuonna 2005. Samana vuonna kävin kasvattajakurssin ja sain kennelnimeni, Hiittanan kennel. Essin ensimmäiset pennut olivatkin sellainen ihme, että pentujen touhuihin jäin koukkuun. Essin ekasta pentueesta meille jäi Alli (Hiittanan Vilijonka). Allilla en ole pentuja teettänyt, koska Allin isä kuoli Addisonin sairauteen enkä halunnut ottaa sitä riskiä Allin tai pentujen osalle. Alli on ollut mukava kotikoira ja niin Essin kuin sijoutuskoirienkin pennuille varaemo. Alli on yhdessä emon kanssa huoltanut pentuja – usein emon kanssa samanaikaisesti pentuja nuoleskellen. Toisen lapsuuden haaveen toteutin hankkimalla keeshondin Elsan (Eerondaali Idol). Elsan jälkeen lauma lisääntyi vielä Essin viimeisestä pentueesta kotiin jääneellä tyttären nimissä olevalla Maisalla (Hiittanan Esteri Eka-Vekara).

Kasvatan suomenlapinkoiria pienimuotoisesti kotioloissa. Tavoitteenani on kasvattaa hyväluonteisia, terveitä harraste- ja kotikoiria. Pidän mielelläni yhteyttä kasvattieni omistajiin ja tietty koiriinkin. Uudet pennun omistajat saavat vuoden Lappalaiskoirayhdistyksen jäsenyyden sekä tarvitessaan tukea koira-asioissa.

Kennelliiton kennelneuvoja on tarkastanut kennelini vuonna 2011 ja todennut sen täyttävän koirien kasvatukseen tarvittavat kriteerit.

HIITTANAN on muuten saamea ja tarkoittaa Peikkoa! Kasvatan siis peikonpoikia.

 

Yhteystiedot

Irene Venejärvi
Juuripolku 7, 71800 SIILINJÄRVI
044 571 0861
irene.venejarvi(at)gmail.com